Az almalé 7 egészségügyi előnye! Az almalé tápanyagtartalma!
Az almalé 7 egészségügyi előnye
- Növeli az immunitást
- Az almalé jelentős mennyiségű C-vitamint tartalmaz , amely nélkülözhetetlen a szervezet immunrendszeréhez.
- A C-vitamin erősíti az immunrendszert, antioxidánsként működik, amely véd az oxidatív stressztől és a gyulladásoktól.
- Enyhíti a székrekedést
- Az alma almasavat tartalmaz, amely elősegítheti az emésztést és javíthatja a májműködést .
- Az almalében levő rostok és ásványi anyagok enyhíthetik a székrekedés tüneteit.
- Ezenkívül szorbitot is tartalmazhat , amely segít simítani az emésztőrendszert és megkönnyíti a székletürítést.
- Elősegíti a szív egészségét
- Az almalében található mikroelemek segíthetnek csökkenteni a rossz koleszterin (alacsony sűrűségű lipoprotein) szintjét a vérben.
- A koleszterinszint csökkentése azt jelenti, hogy a szíve egészségesebb lesz, mert nem kell olyan keményen dolgoznia, hogy vért pumpáljon a szervezetébe.
- Csökkentett koleszterinszint segíthet súlyproblémák esetén.
- Megakadályozza daganatos betegségek kockázatát
- Az almalé csökkentheti a daganatos betegségek bizonyos formáinak kockázatát enyhíti egyes tüneteit.
- Tanulmányok szerint az almalé ivása vagy az alma fogyasztása csökkentheti a tüdő- és vastagbélrák kockázatát .
- Tartsa meg az egészséges testsúlyt és maradjon aktív, hogy kihasználja a rendszeres testmozgás előnyeit és maximalizálja az almalé jótékony hatását.
- Az almalé magas C-vitamin-koncentrációja és a polifenolok antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.
- Javítja a bőr egészségét
- A C-vitamin elősegíti a sebek gyógyulását, megfelelő véralvadást, valamint a sejtek egészségének és hatékony működésének megőrzését, beleértve a bőr regenerálódását és helyreállítását.
- A C-vitamin elősegíti a sebek gyógyulását, megfelelő véralvadást, valamint a sejtek egészségének és hatékony működésének megőrzését, beleértve a bőr regenerálódását és helyreállítását.
- Gyorsítja az anyagcserét
- A hosszú távú vizsgálatok összefüggésbe hozhatják az almalé fogyasztását a csökkent derékbőséghez, a testzsírszinthez, a koleszterinszinthez, a cukorbetegség kockázatához és a vérnyomáshoz.amelyek a metabolikus szindróma kockázati tényezői .
- Így az almalé javíthatja az anyagcserét, és még a szívet is megvédheti.
- A hosszú távú vizsgálatok összefüggésbe hozhatják az almalé fogyasztását a csökkent derékbőséghez, a testzsírszinthez, a koleszterinszinthez, a cukorbetegség kockázatához és a vérnyomáshoz.amelyek a metabolikus szindróma kockázati tényezői .
- Védi az agyat az életkor előrehaladtával
- Az almalében található polifenolos antioxidánsok megvédik az agyat az instabil vegyszerek, úgynevezett szabad gyökök által okozott károktól.
- Megakadályozza az agysejtek pusztulását.
- Neurológiai betegségek, például Alzheimer-kór és Parkinson-kór kezelésére használják .
Az almalé tápanyagtartalma
Kalória | 110 |
Szénhidrát | 28 gramm, a DV 9 százaléka |
C vitamin | 78 mg, a DV 130 százaléka |
Kálium | 300 mg, a DV 9 százaléka |
Nátrium | 36 mg, a DV 1 százaléka |
Ezenkívül az almalé a következőket tartalmazza:
- B vitamin
- Vas
- Kalcium
- Réz
Forrás: www.medicinenet.com